💔 ⚠️ سلام ؛ در حال حاضر سربازی ام ؛ فرصت کافی برای آپدیت مطالب ندارم ؛ هاست دانلود وبسایت به خاطر بی مسئولیتی شرکت ارائه دهنده کاملا پاک شده ؛ استارت مجدد نیاز به زمان و انرژی داره که فعلا ندارم - اگه به فایل خاصی نیاز دارین به اینستاگرام وبسایت دایرکت بدین 💔 ⚠️
تاریخ انتشار: 1399/07/12
نویسنده: نبی سروی
تعداد بازدید: 30016
اشتراک گذاری:
سلام دوستان، وقت تون به خیر باشه
آخرین آپدیت 1399/01/16
⚪️ نــرخ «کــار معمــاری» چـه قــدره ؟! ⚪️
چطـــور محاسبه کنیم ؟ چطـــور پول بگیرم ؟
. .
چیزهای زیادی هست که به ما دانشجویان معماری توی دانشگاه یاد ندادن. تا چند سال پیش همش فکر میکردیم اگه 2 ترم جدی «دکوراسیــون داخلــی» داشتیم ؛ اینقدر برای یادگرفتن این مورد لازم نبود به در و دیوار بزنیم!
بعد ها کم کم متوجه شدیم اگه 2 ترم جدی «بازاریابــی» داشتیم هم خیلی کمک حال پروژه گرفتن مون میشد. بعد ها متوجه شدیم حداقل 1 ترم هم «فن بیــان و اصول مذاکــره» میتونست جایگزین بعضی دروس عمومی مون بشه! بعد ها حس می کردیم یخورده «سواد حقوقــی و اصول قــرارداد نوشتن» هم برای بعضی کارفرما ها که زیر پرداخت در میرن ؛ میتونه مفید باشه.از سنگینی این همه اطلاعات و شاخه ی مختلف، صرفا برای اینکه بتونم معمـــار باشم و پول دربیارم کلافه بودم و انگار کم کم داشت استانداردهای فضایی و فرم و معنا و الزام ارتباط نما و پلان و خلاقیت های متریالی و … محو و فراموش میشد .
این «نامشخص بودن» دانش مورد نیاز برای معمار بودن، خودش رو به نامشخص بودن ارزش کاری و بها و تعرفه ی آثار یک معمار هم تعمیم داده ! منظور ما از کار معماری از ایده پردازی کلی وکانسپت یک پروژه شروع میشه و به طراحی پلان و فرم و دکوراسیون داخلی میرسه و در نهایت به یک آرک ویز آرتیست که وظیفه ی رندرینگ و شبیه سازی معماری رو بر عهده داره ؛ ختم میشه.
. . .
این مقاله سعی میکنه حداقل حق و حقوق افراد شاغل در این حرفه رو مشخص کنه و حداکثر رو به توان و کیفیت فردی شما واگذار کنه و همچنین سعی بر این میشه که تمامی حواشی تاثیر گذار بر این قیمت گذاری ها رو باهم بررسی کنیم تا درک کاملی از پروسه قیمت گذاری داشته باشیم .
شروع کردن روایت این حکایت ساده نیست… این قدر این کلاف سردرگمی داره که نمی دونیم از کجا باید بازش کرد! شهرهای مختلف اونقدر با هم فرق میکنن که حتی تعرفه های نظام مهندسی شون هم با هم فرق میکنه! چه برسه به بقیه موارد که نرخ مشخصی ندارن .
ما ابتدا یه سری از موارد کلی که نسبت سبکی سنگینی بخش های مختلف طراحی رو روشن میکنه رو بررسی می کنیم ؛ و بعد یه حداقل قیمتی رو در نظر می گیریم و طبق اون پلکانی جلو میریم ولی مشکل همچنان پابرجاست!
«حداقــــل» رو بر طبق چه چیزی بگیریم ؟ از اون جایی که نظام مهندسی تعرفه ی تقریبا مشخصی داره ؛ میتونیم حاصل کار مهندس معمار نظام مهندسی رو با حاصل کار مهندس معمار آزاد مقایسه کنیم و برداشت خودمون رو بیان و نتیجه گیری رو به شما بسپاریم.
پس اول از همه بریم سراغ مقایسه ی بخش های مختلف طراحی با هم دیگه …
تعمیم دادن عرف کاری استان های کاری خودمون زیاد نسخه ی قابل اعتباری محسوب نمیشد و برای همین 12 نمونه موردی از دوستان و هم کلاسی های سابق مون در استان ها و شهرهای مختلف رو بررسی کردیم و متوجه شدیم که تقریبا این جریان در تمام کشور یکسان هست که تعرفه ی طراحی نما و طراحی دکوراسیون داخلی تقریبا با هم یکسان و 3 برابـــر تعرفه ی طراحی محوطه سازی هست . (شما هم حتما نظر و موقعیت شهر خودتون رو در قسمت نظرات با ما در میون بذارین)
یه نگاهی بندازیم به 200 متر طراحی داخلی ( با فرض 10 در 20 بودن پلان) :
◀️200 متر کف – 200 متر سقف – و در مثال ما 180 متر بدنه ی دیوار ها .
◀️ طراحی 7 فضای مجزا : پذیرایی و ناهارخوری – نشیمن – آشپزخانه – مطبخ – 2 خواب – 1 مستر
◀️ طراحی داخل کمد ها ، اکسسوری ها ، چیدمان کشو ها و …
◀️ بیش از 30 شات رندر برای پوشش دادن همه ی فضاها
.
اون طرف چی داریم ؟ یک نمای ویلایی که اگه طرف 10 متری ش رو بر اصلی در نظر بگیریم به مساحت تقریبا 30 40 متری می رسیم ! یعنی 200 متر داخلی در برابر 30 متر نما!
اینجاست که مشخص میشه که درسته که داخلی زحمت بیشتری داره ولی چون مساحت بالایی نسبت به نمای همون پروژه داره و 30 متر نما عملا مبلغ خاصی نمیشه پس با یکسان گرفتن تعرفه به نحوی این ترازو رو میشه راحت تر هضم کرد.
نما رو به نظرتون کم گرفتیم ؟! میریم سراغ 3 طبقه ش .
توی این حالت مساحت نمای ما تقریبا به 120 متر رسیده و متراژ نسبتا خوبی داره، ولی آیا داخلی همون 200 متر باقی مونده؟ اگه ساختمون تریپلکس بوده و داخلی به 600 متر رسیده که هیچی! همون قضیه ی مثال قبل هست و متراژ نما همچنان نسبت به داخلی کمتر! ولـــی اگه ساختمون تیپ پلانی بوده و عملا همون 200 متر دیزاین داخلی رو داره با نمای 120 متری، شرایط دوست داشتنی میشه!
خلاصه اینکه چون اکثر اوقات متراژ داخلی ها بیشتراز نمــا هست؛ سختی دکوراسیون داخلی رو باید به جون خرید! البته که این شرح اون چیزی بود که درعرف وجود داره ؛ وگرنه به صورت منطقی ارزش طراحی دکوراسیون داخلی باید حداقل «50 درصد» از طراحی نما بیشتر باشه و برنده ی این جریان کسی هست که بتونه کارفرماش رو مجاب کنه از عرف فاصله بگیره و منطقی فکر کنه!
مسلما وقتی از طراحی نما به عنوان قسمت پر سود طراحی یاد کردیم؛ آپارتمان های بدون نما اصلا جذاب نیستن! پس این همه آپارتمانی که هر ساله تغییر دکوراسیون میدن و طراحی های متفاوتی انجام میدن رو چه کسی انجام میده و اساسا چرا انجام میدن ؟!
◀️ حذف کردن فضاهای کوچیک و کم متراژ از طراحی ◀️ حذف کردن انتخاب و جانمایی اکسسوری ها و جزئیات اجرایی دقیق آشپزخانه و داخل کمد ها و … ◀️ طراحی موضوعی – مثال طراحی آشپزخانه یا طراحی هال پذیرایی ◀️ هزینه ی تعرفه ای بیشتر برای جبران کردن نبودن طراحی نما
با این اتفاقات میشه یخورده تلخی این جنس پروژه ها رو کمتر کرد .
هرچند هنوز جمع بندی نکردیم و لیست تعرفه ملموسی ارائه نکردیم ولی وقتی چند خط پائین تر به اون بخش برسیم هیچ راه حلی برای دفاتر کار ومغازه ها نداریم و این جنس پروژه ها اصطلاحا ” چَکی ” قیمت گذاری میشن.
دلیل این تفاوت در چی هست ؟
◀️ عموما متراژهای کمی دارن و حاصل ضرب شون در تعرفه نتیجه ی جذابی نداره!
◀️ حساسیت کارفرماها بسیار بالاست و یک ویترین کوچیک شاید بارها باز طراحی بشه.
◀️ بسیاری از کمد ها و شلف ها و … باید طراحی بشه برای ساخت و در نهایت نقشه اجرایی می خواد ؛ در حالی که در مسکونی ها معمولا بسیاری از این موارد خریده میشن.
◀️ کارفرماها اختلاف طبقاتی بسیار زیادی دارن و یک تعرفه ی ثابت پاسخ گو نیست. مغازه ی پائین شهر طراحی خوبی میخواد و مغازه ی بالا شهر هم همینطور ولی مسکن ها معمولا از قشر متوسط به بالا به دست معمار سپرده میشه و برای همین اختلاف طبقاتی کارفرماها کمتره.
پس مجموعه ی این عوامل رو سبک سنگین کنین و به قیمت نهایی برسین.
این جنس پروژه ها شاید «5 درصد» از پروژه های معماری رو هم تشکیل ندن ولی خوب جزء پروژه هایی هستن که دست معمار برای خلاقیت باز هست و معمولا کسی دست رد بهشون نمیزنه!
شاید بشه گفت بیشترین چیزی که در دانشگاه به ما دانشجویان معماری آموزش داده میشه همین فضاهای بزرگ و جذاب هست که شاید تا آخر عمر 5 دونه شون به پست مون بخوره! حالا بیمارستان و فرودگاه و موزه بماند!
به هر صورت نحوه ی قیمت گذاری این جنس پروژه ها هم معمولا به صورت “چَکی” هست و قانون مشخصی نداره. یک فرمول ساده که میشه ازش استفاده کرد اینه که مقیاس پروژه رو کوچک تر در نظر بگیریم تا حدی که بشه حدودی براش تعیین کرد مثلا یک دهم . بعد عدد رو ضرب در 10 می کنیم . این میشه ماکسیمم رقمی که شما از این پروژه میتونین دریافت کنین. دقت کنین که این میشه ماکسیمم قیمت. به طور مثال اگه قیمت ماکسیمم 120 میلیون شد ؛ شاید شما 100 بگیرین شاید 70 شاید هم 40! این روش کمکینمیتونه برای مینیمم قیمت به شما بکنه .
خوب تعرفه فعلی نظام مهندسی شهرستان ها حداقل قیمت برای طراحی معماری «5 هزار تومان» و خورده ای هست (در بعضی شهرستان ها تعرفه سال 98 تعیین شده که حداقل رو 7 هزار تومان و خورده ای ذکر کردن) و مربوط به مهندسین تازه وارد به نظام مهندسی میشه. «مهندس معمار» به صورت کلی در بخش طراحی نظام مهندسی ؛ طراحی پلان و نما رو انجام میده.
این پــلان و نمــا عموما چه ویژگی هایی داره ؟
◀️ مطابق قوانین و مقررات شهرداری – آتشنشانی و …
◀️ عدم وجود اتفاق خلاقانه و زمان گیر
◀️ طراحی با استفاده نمونه های مشابه و تغییرات جزئی
◀️ بعضا صرفا کاغذی هست برای گرفتن پروانه و شروعی برای نقشه ی دوم و مـــاده 100 و الی آخر
◀️ عملا هیچ چیزی به عنوان طراحی دکوراسیون داخلی وجود ندارد.
◀️ الزامی به مشخص کردن دقیق فاز 2 اجرای نما وجود ندارد.
◀️ الزامی به مشخص کردن متریال های نما و متره و برآورد وجود ندارد.
◀️ هیچ تعهدی نسبت به شبیه سازی معماری نما (رندر نما) وجود ندارد.
◀️ برای این طراحی نیاز به تخصص عمیق وجود نداره ولی قبل ش باید از هفت خان قبولی در آزمون نظام مهندسی رد شده باشین! ( دقیقا شبیه سیستم قیف گونه از دبیرستان به دانشگاه هست )
ما با اینکه چرا با مشخص بودن تعرفه ی نظام مهندسی، باز هم بعضی از مهندس ها چه در رشته ی معماری ؛ چه در عمران و برق و مکانیک، نسبت به تعرفه شون کمتر میگیرن و یا اینکه دفترهای مهندسی که مهرو امضا ی مهندسین رو خرید میکنن داستان شون چی هست وخیلی از موارد دیگه نظام مهندسی کاری نداریم. ما صرفا برای سهولت بیان؛ از این به بعد به این پلان و نمای اتوکدی که توسط مهندس معمار نظام مهندسی تهیه میشه میگیم :”مستندات نظام ”
چه نیازی باعث میشه کارفرما بعد از پرداخت هزینه ی “مستندات نظام” دوباره دنبال معمار باشه ؟ و دقیقا همین نیاز کارفرما هست که آشوب قیمت دادن در فضای معماری رو تشدید کرده! اگر “مستندات نظام” به شکلی بود که کارفرما رو راضی میکرد دیگه چیزی به عنوان تعریف قیمت پروژه معماری وجود نداشت و همون تعرفه ی نظام مهندسی کفایت میکرد.
پس حالا که کارفرما با پرداخت هزینه ی “مستندات نظام” به سراغ شما اومده یعنی نیازش برطرف نشده و دنبال کار بهتر هست و مشخصا هزینه ی این « کــار بهتــر » در حداقل ترین حالت باید برابر با هزینه ی “مستندات نظام ” باشه. ( البته قرار نیست همه ی پروژه های معماری کارشون به نقشه و طراحی دوم برسه و در درصد بالایی از ساختمان ها ، کارفرما با همون “مستندات نظام ” سازگاری میکنه و شاید فقط برای دکوراسیون داخلی مجزا اقدام کنه)
1️⃣ کارفرمایـــی که ساختمان میسازه برای خودش و خانواده اش یا کارمندان ش .(مالک)
2️⃣ کارفرمایـــی که ساختمان میسازه برای فروختن . (فروشنده)
به صورت کلی «دسته ی اول» یعنی مالکین، بیشتر به دنبال کیفیت طراحی هستند و طبیعتا پرداخت مالی بهتری دارن البته مستثنا از مالکین دولتی (امان از تجربه های تلخ! ). در این دسته هم اصـــلاح پلان و هم طراحی نما و لنداسکیپ و دکوراسیون داخلی برای کارفرما اهمیت داره و مجموعه ی کاملی از دیزاین معمارانه رو شامل میشه که معمولا هم به رندر ختم میشن.
امـــا در «دسته ی دوم» یعنی فروشنده ها، اکثرا طراحی نما و شاید لنداسکیپ اهمیت پیدا میکنه . ما برای اینکه بتونیم راهنمای مناسب قیمت گذاری داشته باشیم باید به گونه ای پیش بریم که در صورت کسر شدن هر قسمت از طراحی؛ مابقی قسمت ها به صورت مجزا قابل محاسبه و قیمت گذاری باشن.
پس در« قسمـــت دوم » این مقاله با ما همراه باشین .
⭕️ از تمامی شما دوستان میخوایم که… نظرات تون چه موافـــق و چه مخـــالف با صحبت های ما در این مقاله رو با ما در میان بذارین…
مشخصا صحبت های ما زمانی ارزش محتوایی پیدا میکنه که جامعه ی آماری بالایی اون رو رد یا تایید کنن و در نقد اون شروع به صحبت کنن .
“پایان قسمت اول “
یا حــق
مطالب پیشنهادی
سلام و خسته نباشید مهندس دوست داشتنی خیلی ممنون بابت مقاله ی عالی تون کاملا مورد نیازم بود و بیشتر از قیمت ها نکاتی که گفتین برام قابل استفاده بود . ما توی شهر کوچیکی فعالیت میکنیم که نرخی که شما توش گفتین اصلا توجیه نداره براشون و البته ما هم فکر نمیکنم کیفیت خاصی که شما ازش صحبت کردین رو داشته باشیم شاید هم کارمون بد نباشه باری گرفتن حداقل قیمت . ولی چیزی که مهم ه اینه که شما تصویر هیچ کار با کیفیت معماری نذاشتین که آدم بتونه مقایسه کنه خودش رو . شاید اگه این کار رو میکدین مقاله کامل تر بود و ما هم محک بهتری داشتیم
سلام عزیز وقت تون به خیر باشه
ممنون از نظر لطف و همچنین سرعت شما در فیدبک دادن در مورد کیفیت کار معماری همین الان اگه کاری که جایزه ی آقا خان امسال رو گرفته ما آپلود کنیم ؛ 5 نفر میگن اصلا خوب نیست 5 نفر میگن عالیه ! اصولا معاری دانش کیفی هست و نمیشه خوب و بد رو به راحتی درش مشخص کرد . روی همین حساب باید تصاویر خیلی زیادی آپلود بشه و آخرش هم حق مطلب رو ادا نمیکنه . اگر شما روی دیزاین تون وقت میذارین و اتود پشت اتود میزنین مشخصا کار شما با کسی که یک قالب نما رو به 10 تا مشتری تحویل میده اون هم در عرض نصف روز فرق داره !
اگه بخش بصری رو از معماری جدا کنیم ؛ بخش استانداردها دیگه کیفی نیست و کمی هو قابل اندازه گیری هست . وتی یک کارفرما از یه پلان زمین 18 تا پارکینگ میخواد و 2 تا شرکت یا فرد براش 14 پارکینگ درآوردن و شما برای 16 تا پارکینگ در میاری یعنی شما نسبت به اون ها طراحی بهتری داره . البته بحث دکوراسیون داخلی و رندرینگ بر طبق واقعیت و موارد دیگه هست که این ها رو میشه دقیق تر بررسی کرد که توی قسمت دوم این مقاله این کار رو انجام دادیم و اون بخش میتونه برای شما که به نمونه ی عینی نیاز دارین مفید تر باشه .
استاد بسیار مفید و کاربردی بود استفاده کردیم
سلام وقت به خیر ممنون از نظر لطف شما
سلام عزیز وقت تون به خیر باشه آثار طراحی شده مسلما یک وجه مهمی که برای ما دارن کمک به پیدا کردن و جذب مشتری های بعدی ما هست . وقتی نشه منتشر کردن و محدود بشیم عملا اون پروژه از این نظر برای ما مفید نبوده و باید به نحو دیگه ای جبران بشه . مثال شما در صورتی که با این مورد مواجه شدین میتوینن مبلغ تعرفه تون رو کمی بالا تر ببرین . یا اینکه منتشر کردن بخشی از کار در حد پلان یک طبقه یا چند شات رندر رو ازشون رضایت بگیرین .
در مورد سوال دوم تون هم باید بگم بله . ما در گلستان و مازندران مشابه این خواسته رو داشتیم ( مخصوصا در ویلاهای لوکس ) و یه وقت هایی تونستیم به خواسته مون برسیم و یه وقت هایی هم اون پروژه ها دیگه بایکوت شدن و هیچ کمکی به بازار یابی ما نکردن
ممنون از وقتی که گذاشتین . رسانه ی ما باشین
سلام وقت تون به خیر باشه
در قسمت دوم در مورد ماکت های دیجیتالی که اختصارا با نام AR شناخته میشن صحبت میکنیم که اتفاقا جزء بحث های بسیار شیرین و جذاب این روزهای پرزنت معماری هست . ولی در مورد ماکت فیزیکی با توجه به اینکه رفرنس قیمتی نداشتیم و دوستان همکارمون هم یا به صورت برون سپاری انجام میدن یا قیمت های کاملا متفاوت میدادن ؛ قیمت گذاری ش اصلا در توان مون نیست . در صورتی که شما با این بخش آشنایی دارین ؛ اطلاعات تون رو از طریق درگاه های ارتباطی ما به مون برسونین تا در قالب قسمت دوم اون رو ارائه بدیم
سلام مهندس تشکر مثل همیشه عالی بود
به سوالی که برای من به وجود اومد اینه که بعضی کارفرما ها اصرار دارن که کارشون رو منتشر نکنیم جایی . میگن طرح خودمون هست و بابت ش پول دادیم و از این مسائل . میخواستم بدونم طرف ما اینجوری ه یا شما هم این مشکل رو دارین ؟
سلام و خسته نباشید توی قسمت دوم در مورد قیمت ماکت هم صحبت میشه ؟
درود عالی بود ممنون از راهنمایی عالیتون . یه پیشنهاد داشتم که کاش در مورد کار کردن توی خارج هم صحبت میکردین
ممنون از پیشنهادتون . در مورد کار کردن در خارج از کشور و مبحث “صادرات خدمات” قبلا در مقاله ی “از کجا شروع کنم” در این صفحه صحبت کردیم :
https://upsketchup.ir/post/42
مطالعه بفرمایید و اگه سوالی بود در همون صفحه مطرح کنین . ممنون از همراهی تون .
سلام و عرض ادب و خسته نباشید منظورتون از فضای بهداشتی طراحی شده چیه ؟ یعنی چه چیزی رو توی طراحی حمام اینا انجام میدین ؟اگه امکانش هست چند تا تصویر هم بهم نشون بدین که سرویس بهداشتی ش طراحی شده . تشکر از زحمت های شما مهندس جان
متن خیلی غیر حرفه ای و خسته کننده نوشته شده از نظر ادبیاتی، میتونست بهتر باشه.
سلام وقت تون به خیر باشه ممنون از انتقاد شما . در صورت امکان با مطرح کردن جزئیات بیشتر به بهبود متن کمک کنین . ✋️
سلام وقت تون به خیر باشه با شماره بنده در تماس باشین . ۰۹۳۷۰۱۳۱۷۹۸
سلام جناب سروی. آیا شما سفارش هم قبئل میکنید جهت نما و معماری داخلی؟ اگر بله راه تماس چه هست؟ با سپاس
تشکر جناب مهندس برای من نوعی که خیلی کارامد بود . منتظر تعیین نرخ انیمیشن های معماری هستم ❤️
سلام عزیز وقت تون به خیر باشه ممنون از نظر لطف شما . در قسمت دوم در مورد موارد باقی مونده علی الخصوص انیمیشن صحبت میشه .
سلام عالی بود مهندس جان طرز بیانتون رو خیلی دوست دارم خیلی جذاب و قابل فهم هس ممنون از شما وتیمتون که وقت میزارید برای همچین مطالبی واقعا خسته نباشید…
سلام جناب منصوری
ممنون از شما ونظر لطف تون به مجموعه ی ما ✋️
این قسمت دوم مقاله کجاست؟ هنوز نیومده؟
خیر قسمت دوم هنوز منتشر نشده
سلام , چیزی که ذهن من رو خیلی درگیر کرده اینه که رابطه ی بین طراحی و اجرا رو چه طور باید برقرار کنیم؟ مثلا اگه بپرسن خب حالا این باید چه طوری اجرا بشه و یا در مورد متریال ها و اینکه چه طور باید اون هارو تهیه کنن , چه جوابی باید بدیم.عذر میخوام اگه سوالم خیلی سطحیه.
چه طوری باید اجرا بیشه میره زیر شاخه ی نظارت و از فیلد طراحی خارج میشه . نظارت دقیقا ما بین طراحی و اجرا قرار میگیره و معمولا اگه نظارت رو هم میپذیرن هزینه ش برابر با طراحی هست .
مثلا کارفرما استاد کار و نصصابرو میاره ولی بار فنی نداره که بهشون بگه کجای نقشه رو چطور اجرا کنن .
شما از طراحی پروژه گرفتین 8 میلیون – فهته ای هم 2 بار در حد نیم ساعت میرین سر ساختمون بهشون میگین اینجا اینجور اونجا اونجور و 8 تومن هم بابت نظارت میگیرن. ( تهیه مصالح و قیمت ش و حمل و نقل ش و خراب کاری استاد کار و امثالهم دیگه ربطی به شما نداره شما در حقیقت ریش سفید پروژه میشین ) البته میشه توافقی یه سری چیزها رو کم و زیاد کرد – چیزی که بنده گفتم عرف ه
نرخی که محاسبه کردید ، نرخ عرف هست اما واقعا منصفانه نیست . یکی از دوستانم خاطره ای جالب تعریف کرد گفت من چند سال پیش با پول اولین نمایی که طراحی کردم رفتم و یک لبتاب به روز در زمان خودم خریدم ! آیاالان با این نرخ ها میشود با طراحی فقط یک نما برای یک ساختمان اونم وقتی تازه کار هستی یک لبتاب به روز خرید ؟! سر انگشتی پیشرفت مالی مهندس های کامپیوتر با بلد بودن تنها یک زبان برنامه نویسی رو با مهندس های معماری که باید حداقل یک نرم افزار سه بعدی ، اتوکد ، و یک موتور رندر، فوتوشاپ و غیره …. و مجموعه ضوابط و قوانینی که وجود داره مقایسه میکنم واقعا خنده دار هست.!
سلام وقت تون به خیر باشه قیمت داده شده حداقل ممکن هست و در چند قسمت متن نوشته شده .تیم خودمون معمولا بالاتر از این نرخ قبول پروژه میکنیم ولی نهایتن باز هم نسبت به گرونی های کشور رقم ایده عالی نیست . پیشنهاد ما درامد دلاری در معماری هست که اموزش های رایگان ش رو منتشر کردیم .
باسلام و تشکر از راهنمایی های خوبی که کردید ، لازم دیدم که چند نکته را به مطالب خوبتون اضافه کنم ، اول تجربه در اجرا است دوم هر طرح معماری مقرون به صرفه نیست مگر سازه آنهم درنظر گرفته شود ، و طراحی خوب است که کمترین فضای پرت را داشته باشد ، درمورد نظر کارفرما حق با ایشان است ولی طرح داخلی را تکثیرو شکل نما را عوض کرده و ارایه کنید .’برای ساخت ماکت هزینه متریال را %300 درصد حداقل درنظر بگیرید نسبت به سال یکی 98 . من متری 7500 تومان طراحی با اتوکد و یک نوبت تغییر در طرح را انجام میدهم .
ممنون از اشتراک نظر و تجربیات تون هزینه ای که شما در نظر گرفتین از حداقل عرف هم پایین تر هست چیزی که در این مقاله ما باهاش مخالفت مستدل رو مطرح کردیم در مورد هزینه ماکت منظور دست مزد هست و متریال 100 برابر هم بشه کارفرما صحبتی نداره
مهندس سلام و خسته نباشید خدمت سایت خوبتون من یه پروژه داخلی به متراژ 278/4 رو مدل و رندر کردم که شامل پذیرای و نشیمن آشپزخانه و خواب و سرویس بهداشتی بوده که حالا دو سه بار هم تغییر متریال دادند و یک بام سبز به متراژ 311/4 رو فقط مدل کردم هزینه هرکدوم از این پروژه ها حداقل چه میزانه ؟
با توجه به نرخ و فرمول داده شده به راحتی قابل محاسبه است . چیز عجیبی نیست این محاسبه شما کجاش مشکل دارین ؟
یعنی نرخ ۱۷ هزار تومن رو ۲۵ درصد اضاف کنیم که بشه 212,500 هزار تومن و ضربدر متراژ کنم که هزینه اون اون میشه 59,160,000 برای حداقل داخلی که باید بگیرم ؟ و برای هر بار تغییر متریال چقدر باید اضاف کنم به مبلغ کل و اون بام سبز که فقط مدلینگ بام بود رو به این قیمت حساب کنم . و یه چیز دیگه ای که وجود داره من برای دفتر طراحی کار کردم در اون صورت که پروژه خودم نبوده چطور باید محاسبه کنم
سلام مجدد تغییر متریال و اینکه برای دفتر طراحی بوده یا هر عامل دیگه ای که ممکن هست قیمت را افزایش و کاهش بده رو نمیشه بعد از انجام پروژه مذاکره کرد و باید ابتدا مشخص و شفاف شده باشه . کار شما یه جورایی توافقی بوده و کار توافقی اینقدر حساب کتاب نداره و چیزی حدود 6 تومن ارزش مالی داره . حالا اینکه کیفیت کار شما حداقل ممکن رو داشته که حداقل ممکن قیمت رو هم بگیرین برمیگرده با همون توافق اولیه
سلام و وقت بخیر جسارتا اطلاعی از قیمت های معمارهای مطرح تهران دارین ؟ می تونین یه حدودی از قیمت هاشون رو بفرمایین ؟
تهران یک شهرنیست در واقع هزار شهر هست و هر منطقه ش متفاوت با هم . در کف ترین قیمت همین چیزی هست که توی مقاله هست و طبیعتا هر چه قدر به منطقه های بالاتر نزدیک میشیم شریبی میخوره که محاسبه ش ساده و مقدور نیست و نیاز به تجربه لوکال داره .
درود بسیار روان و منطقی به مساله نگاه شده بود موفق باشید
سلام وقت تون به خیر باشه ممنون از نظر لطف شما
مهندس عزیز. ممنون از مقاله مفید و جامعی که کار کردین. یه سوال دارم. اگه پروژه بازسازی باشه چطور؟ (البته احساس خود من اینه که تو بازسازی اتفاقا کار طراح خیلی سخت تره، چون محدودیت خیلی بیشتره) البته بازسازی در حد حفظ سقف ها و ستون ها. و ما بقی دستخوش طراحی میشه. ممنون میشم راهنمایی کنی.
سلام عزیز وقت تون به خیر باشه ممنون از نظر لطف شما
همون طور که فرمودین در بازسازی ها کار طراحی سخت تر هست ولی این جرین متاسفانه به چشم کارفرما نمیاد و به شخصه مجبورن هزینه طراحی پلان رو از هزینه کل کم میکنم . کلا بازسازی برای معمار دردسر هست ولی برای پیمانکار گوشت خالص هست
سلام. من یکی از شیواترین و خودمونی ترین مقاله هایی که من رو تا آخر داستان کشوند رو خوندم. بسیار عالی بود و ملموس. از زحمت شما عزیزان کمال تشکر رو دارم.
سلام عزیز وقت تون به خیر باشه ? خوشحالم محتوا براتون جذاب و مفید بود☺
بخشید من فقط میخواستم ببینم روزانه حقوق یک معمار خوب چقدره ؟ اما در کل عالی بود مالب
سلام وقت تون به خیر باشه ?
هم کلمه ی “معمار” و هم کلمه ی “خوب” کیفی هست . پس نمیشه عددی براش تعریف کرد ولی چیزی که بنده در دفاتر معماری میبینم بین 4 تا 16 میلیون حداقل و حداکثر مبلغی هست که پرداخت میشه . ( شنیده ها و دیده های من )
من خودم وقتی که میبینم کارفرماها تا یک حد خاصی از کیفیت راضی میشن همونو بهشون میدم و پول کمتر هم میگیرم مثلا اگر کیفیت رو 100 در نظر بگیریم و توان من 80 باشه من 40 رو میدم به مشتری چون راضیه منم کمتر وقت میذارم و یک ایده ای که جواب داده رو در طرح های بعدی هم تکرار میکنم سری که درد نمیکنه رو چرا دستمال ببندم! شاید اخلاقی نباشه ولی اینکه تو برای یک طرح خودتو جر بدی و کارفرما بخواد پول حداقلی رو به تو بده هم اخلاقی نیست
سلام وقت تون به خیر باشه ? کار غیر اخلاقی نیست اصلا و از نظر اخلاقی کاملا اوکیه . منتها شما چشم تون به اون کار 40% عادت میکنه و کم کم بهش خو میگیرین و دیگه نمیتونین خودتون رو به همون 80% قبلی برسونین .
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
ایمیل
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
سایر موضوعات