💔 ⚠️ سلام ؛ در حال حاضر سربازی ام ؛ فرصت کافی برای آپدیت مطالب ندارم ؛ هاست دانلود وبسایت به خاطر بی مسئولیتی شرکت ارائه دهنده کاملا پاک شده ؛ استارت مجدد نیاز به زمان و انرژی داره که فعلا ندارم - اگه به فایل خاصی نیاز دارین به اینستاگرام وبسایت دایرکت بدین 💔 ⚠️
تاریخ انتشار: 1399/07/12
نویسنده: نبی سروی
تعداد بازدید: 2484
اشتراک گذاری:
این جمله شعار معروف تیم TED ( مخفف Technology, Entertainment, Design ) هســـت که در این صفحه قصد داریم ” مجموعه سخنرانی های با موضوعیت ” معمــاری و شهرســازی ” رو قرار بدیم …
” تد ” در سال 1984 ( به سال ما میشه 1362 ! ) به صورت ” سازمان خصوصی ” پایه گذاری شد … از سال 2006 پیشنهاد شد که سخنرانی ها از طریق وبگاه عرضه عمومی شود و از سال 2016 حدود 2400 کنفرانس در سایت TED.com در دسترس عمـــوم قرار گرفت …
/ . . . کــنفرانس شماره 1 . . .
Architecture ” for the people by the people “ ” معماری ” برای مردم به وسیله خود مردم
برداشتــی کوتاه از این قسمت : امروزه هرچیزی اونو به عنوان ” معماری ” نام میبریم ، در حقیقت ” تجارت طراحی ” برای حدودا یک درصد از ثروتمندترین جمعیت دنیاست .. این یک درصد از طرف 99 درصد مردم ( به دلایل مختلفی ) ساخت و ساز می کردند …
– در حال حاضر بهترین طراح ها و معماران جهان ، واقعا تنها قادرند که برای آن یک درصد کار بکنند و این ” استراتژی تجاری ” بسیار هوشمندانه ای هست و …
There’s a better way to die, and architecture can help برای مردن راه بهتریم هست و ” معماری ” میتونه کمک کنه
برداشتــی کوتاه از این قسمت : ساخت بیمارستان در گذشته اصلن به سبک الان ( راهروهای بی انتها و مهتابی های ردیف شده ) نبود … ! من به عنوان معمار ، تلاش کردم تا معنی و رابطه ” مرگ ” رو با معماری پیدا کنم …
بیشتر آدمها ، با توجه به بیماری های مزمن موجود ، آخر عمر خودشونو در بیمارستان ها و مراکز مراقبت درمانی صرف میکنن … ما با تحقیقاتمون تونستیم نشون بدیم که “ جایی ” که میمیریم ، نقشی اساسی در ” چگونه ” مردن ما داره …
/ . . . کــنفرانس شماره 3 . . .
How to ” reinvent ” the apartment building چگونه ” سکونــت گاه “را بازتولید کنیم
برداشتــی کوتـــاه از این قسمت : ما باید ” سکونت گاه ” و آپارتمان هایی رو طراحی کنیم که همه مشخصه های یک خونه رو به ” هر واحد ” بدهد .
ایشون به عنوان “ نمونه موردی ” به توضیح پروژه های ساخته شده به طراحی خودشون می پردازن … مانند : برج های سه گانه سنگاپور که ” طولانی ترین ” استخر جهان در بام خود دارد . همچنین پروژه ” اسکای هبیتات ” که ماتریس سه بعدی از فضاهای مسکونی ست .
/ . . . کــنفرانس شماره 4 . . .
What can we learn from shortcuts چه چیزی رو میتونیم از ” میانبرها ” یاد بگیریم
برداشتــی کوتـــاه از این قسمت :
— وقتی که محصولات یا کسب و کاری جدیدی رو ایده پردازی و طراحی می کنیم ، تنها زمانی میتونیم بفهمیم که چقدر خوب و کارامد هستن که ببینیم چقدر در ” دنیای واقعی ” ، در عمل استفاده شدن ! ⭐️
— میانبرها (Shortcuts) راه های دلخواه مردمی هستن با کمترین مقاومت که به نظر من ( Tom Hulme ، سخنران ) بسیار جذابن ! چون اکثرا نقطه هایی هستن که ” طراحی و تجربه کاربران ” از هم فاصله میگیرن … ! ( منظورشون وجود ضعف در نگاه و فکر طراح هست )
— این راه های میانبر به ما یادآوری میکنن که به طراحی هایی برای ” نیازهای واقعی انسان ” نیاز داریم … طراحی در ” کمترین اصطکاک ” ، چون اگه اینکارو انجام ندید ، یک نفر دیگه ( که معمولن خود مشتری ها و مردم هستن ) انجام میده … !
/ . . . کــنفرانس شماره 5 . . .
Why architects need to use their ears چرا برای معماران لازم هست از گوش هایشان استفاده کنن
— زمان آن رسیده که برای ” گـــوش(Ear) “هایمان طراحی کنیم . ما با طراحی فضاهایی که در آن نحوه ” رفتار صدا ” در نظر نگرفته شده ، نه تنها باعث کاهش ” کیفیت زندگی ” مون می شیم بلکه سلامتی مون ، رفتار اجتماعی مون و درصد بازدهی مون آسیب می بینه …
— در ادامه سخنران ، آقای Julian Treasure ، برای مثال از فضاهای درمانی ، آموزشی و اداری نام میبرن. در ” فضای درمانــــی ” ، سروصدای زیاد موجب میشه درصد خطای کارکنان بیمارستان بالا بره و یا بیمار خواب راحت نداشته باشه و عملا احساس کنه در خطر هست حتی زمانی که خسته هست و باید استراحت کنه !
— در ” فضاهای آموزشـــی ” هم به همین شکل ، معلم مجبور است در کلاس شلوغ صدایش رو بلند کنه و این موضوع باعث افزایش ضربان قلب و ادامه آن کاهش میزان عمر ! ⭐️ ایشون بسیار هوشمندانه ، رسیدن صدا ( Sound ) به دانش آموزان انتهای کلاس رو تشبیه میکنن به رسیدن آب به گلها و بوته ! “تبخیر شدن ” در حین انتشار پیدا کردن در فضا … !
— در ” فضای اداری ” ، عده ای از طراحان به عنوان مثال برای اتاق کنفرانس ، یک صفحه نمایش بزرگ در نظر میگیرن ولی برای 30 نفر فقط یک میکروفون کوچک در وسط میز ! ( اولویت ” حس بینایی ” نسبت به ” حس شنوایی ” در این مکان ) در حالی که وقتی ” صدای ” سخنران رو نتونیم گوش بدیم به هر دلیلی ، در واقع نتونستیم درکش کنیم ، نتونستیم باهاش ارتباط برقرار کنیم و در نتیجه به سادگی کار عقب می افته …
/ . . . کــنفرانس شماره 6 . . .
Why glass towers are bad for city life — and what we need instead چرا برج های شیشه ای برای زندگی شهری مناسب نیستن و چه چیزی به جای آن احتیاج داریم
— ساختمان ها می تونن شبیه انســــان ها باشن ، صورتــشون از تجربیاتـــشون بگن … !
— در اواسط قرن 19 ، با ساخت ” کریستال پالاس ” ، شــیشـــه به اولین متریال در لیست مصالح ساختمانی قرار گرفت و بعد از آن شاهد پیشرفت بی رویه و بی سابقه کاربرد این متریال بودیم …
— ما معماری رو آســــان کردیم و شهرها را فقیـــر … ! مثل این است که از تمام غذاهای دنیا ، فقط غذای هواپیمایی بمونه ! مرغ یا پاستا !
/ . . . کــنفرانس شماره 7 . . .
How public spaces make cities work
… هفته بعد …
مطالب پیشنهادی
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
ایمیل
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
سایر موضوعات